Verhuizen of verbouwen? Wat is in jouw situatie de beste keuze?

Ga je verbouwen of verhuizen?

Wat is voor jou een betere optie je huidige woning verbouwen? Of juist een nieuwe woning kopen? De keuze tussen deze twee opties is vaak lastig! Daarom helpen wij je graag om een goede keuze te maken. Zo kunnen wij de voor- en nadelen voor jou inzichtelijk maken, wat jou kan helpen om de juiste keuze te maken.

Voordelen van verbouwen

Als je gaat verbouwen kun je je huis gelijk verduurzamen. Dit zal zorgen voor lagere energielasten en tevens een stukje wooncomfort. Daarnaast zal de waarde van je woning vaak stijgen door het verbouwen en kun je lekker blijven wonen in de buurt waar je graag woont.

Nadelen van verbouwen

Een verbouwing brengt stress met zich mee en je moet vaak een tijdje tussen het stof leven. Daarbij komt natuurlijk nog dat er vaak geluidsoverlast zal plaatsvinden. Voor bepaalde verbouwingen heb je een vergunning nodig van de gemeente en deze kost geld. De investering van jouw verbouwing kost vaak meer dan de prijs van jouw woning zal stijgen. Ook valt een verbouwing regelmatig duurder uit dan vooraf is ingeschat. Breng vooraf altijd goed alle kosten in kaart. Via gesprekken met een aannemer of architect krijg je al snel een goed inzicht in de kosten. De adviseur van Reham Hypotheken helpt je met het regelen van de financiering.

Voordelen van verhuizen

Je koopt direct jouw droomhuis met de woonwensen die met een verbouwing niet te realiseren zijn zoals; de juiste indeling, de hoeveelheid kamers, de tuin op het zuiden etc. Wanneer je ervoor kiest om te verhuizen en dus een nieuwe hypotheek afsluit, kun je profiteren van de lage hypotheekrente.

Nadelen van verhuizen

Het regelen van een verhuizing is vaak een hele klus. Vaak zijn er toch nog kleine dingen die je wilt verbouwen in je nieuwe woning om het echt perfect te maken en dit kost tijd en geld. Daarnaast kan het voorkomen dat je al begint met het betalen van je nieuwe woning, terwijl de vorige woning nog niet verkocht is. Hierdoor heb je een periode dubbele hypotheeklasten. Bovendien zijn er nog verschillende andere kosten waar je rekening mee moet houden, zoals aankoopkosten en kosten voor het verkopen van je oude woning.

Zoals je kunt zien hebben beide opties verschillende voor- en nadelen. Wil jij weten welke keuze het beste bij jou past? Laat je dan adviseren door de adviseur van Reham Hypotheken en neem direct contact op!

Ja ik wil een afspraak / gratis oriëntatiegesprek

Vul hier je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te plannen.