In een paar stappen naar je droomhuis

Stap 1: Maak een oriëntatieafspraak

Een oriëntatiegesprek is een gratis gesprek waarbij we antwoord geven op de volgende vragen: Hoeveel kan ik lenen en wat gaat me dat kosten? Wat komt er allemaal kijken bij de aankoop van een woning? Wat moet ik zelf doen en wat neemt Reham Hypotheken me uit handen? Na dit gesprek kun je goed voorbereid op zoek naar je droomhuis!

Stap 2: Op zoek naar je droomhuis

Je droomhuis zoeken is leuk, maar vaak ook spannend! Want hoe pak je zoiets aan en hoe zorg je dat een ander er niet met jouw droomhuis vandoor gaat?

Sites en apps:  Zoeken gaat gemakkelijk via sites en apps van bijvoorbeeld funda of jaap. Daarnaast is het ook slim om je in te schrijven bij een makelaar. Die houdt een zoekbestand voor je bij en informeert je zodra er nieuwe woningen op de markt komen die aan jouw wensen en eisen voldoen. Volg ook social media van makelaars voor teasers en previews. Zo ben je er steeds als eerste bij.

Bezichtigen:  Zie je een woning, maar weet je niet zeker of dat dé droomwoning is die je zoekt? Ga sowieso eens kijken. Het is goed om meerdere woningen te bezichtigen. Zo kun je ervaren wat je belangrijk vindt en eenvoudiger een goede keuze maken.

Reham Checklist:  Wanneer je een woning bezichtigt, is het soms lastig om overal goed op te letten. Maak daarom gebruik van de Reham checklist. Super handig! Zo vergeet je niks en kun je nog makkelijker vergelijken en een keuze maken.

Stap 3: Droomhuis gevonden!

Dit is ‘m, jouw droomhuis, je weet het zeker. Nu alleen nog zien te bemachtigen. Laat je hiervoor bijstaan door een aankoopmakelaar. Die kijkt met een professionele blik naar de woning, kent de ontwikkelingen in de woningmarkt en gaat als ervaren partij de onderhandeling voor je aan.

Akkoord = koopcontract:  Zodra er een akkoord is bereikt, komt er een koopcontract. Dit kan de aankoopmakelaar voor je opstellen of checken. Er zijn namelijk een aantal bijzonderheden, zoals ontbindende voorwaarden, waar je rekening mee moet houden.

Hypotheekofferte etc.:  In dit stadium is het ook tijd om de hypotheekofferte te regelen. Hiervoor is ook een taxatierapport nodig en soms een bankgarantie. Vergeet ook je verzekeringen niet. Reham Hypotheken helpt je overal bij. Maak een vervolgafspraak en wij regelen de rest.

Stap 4: Adviesgesprek

Tijdens dit gesprek gaan we voor je op zoek naar de best passende hypotheek. We kijken welke hypotheekvorm het beste bij je past en welke geldverstrekker de interessantste rente en voorwaarden biedt. De beste drie aanbiedingen leggen we aan je voor. We geven je advies over wat in onze ogen de beste aanbieding is, maar jij kiest.

Vandaag en morgen:  Bij ons advies houden we niet alleen rekening met vandaag, maar zeker ook met morgen. Je wilt je hypotheek immers ook kunnen blijven betalen als je bijvoorbeeld in de toekomst minder wilt gaan werken of wanneer er onverhoopt iets vervelends gebeurt. Daarom nemen we ook risico’s als werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en overlijden mee in ons advies.

Verbouwen/verduurzamen:  Wil je in je nieuwe woning nog aan de slag met verbouwen of verduurzamen? Ook hiervan laten we je vooraf de mogelijkheden zien. We vragen offertes voor je op bij lokale specialisten en laten zien wat het voor jouw maandlasten betekent als je extra leent. Kortom: we doen alles om het voor jou zo duidelijk en makkelijk mogelijk te maken, zodat jij weloverwogen keuzes kunt maken.

Stap 5: Tekenen offerte

Zodra alles duidelijk voor je is en je een keuze hebt gemaakt voor de beste aanbieding, teken je de hypotheekofferte. Daarmee is de deal tussen jou en de geldverstrekker rond en staat je niks meer in de weg om jouw droomwoning te bemachtigen.

Wij maken alvast een afspraak bij de notaris voor je, op de datum van de sleuteloverdracht. Zet de champagne maar alvast koud.

Stap 6: Handtekening notaris en sleuteloverdracht

Op de datum van de sleuteloverdracht ga je naar de notaris. Hier teken je de definitieve documenten voor het eigenaarschap van de woning en het aangaan van de hypotheek. Het gaat om de leverings- of transportakte en de hypotheekakte. Achter de schermen zorgen wij ervoor dat het geld van de hypotheek op tijd bij de notaris is.

Heb je je krabbel gezet? Proficiat! Dan mag de champagne nu ontkurkt worden, je bent eigenaar van je droomhuis!

Ja ik wil een afspraak / gratis oriëntatiegesprek

Vul hier je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te plannen.