Hypotheek krijgen zonder vast contract

Hypotheek krijgen zonder vast contract?

Heb je jouw droomwoning gevonden maar heb je nog geen vast contract? Geen zorgen, ook met een flexibel inkomen als oproepkracht/uitzendkracht of tijdelijk contract kun je in aanmerking komen voor een hypotheek. Wil jij weten hoe dat in zijn werk gaat? Lees dan gauw verder!

Hypotheek krijgen met een tijdelijk contract met intentieverklaring.

Als je een tijdelijk contract hebt dan kun je een hypotheek krijgen met een intentieverklaring. De werkgever verklaart hiermee dat je bij gelijkblijvend functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden een vast contract krijgt.

Hypotheek krijgen met een tijdelijk contract zonder intentieverklaring

Heb je (nog) geen intentieverklaring maar wil je wel graag een hypotheek afsluiten? Dan kijken de meeste geldverstrekkers naar het gemiddeld inkomen van de afgelopen drie kalenderjaren. Op basis van het gemiddelde van de afgelopen drie jaar beoordelen de geldverstrekkers wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt ook een Arbeidsmarktscan aanvragen. Bij de Arbeidsmarktscan wordt er niet gekeken naar je arbeidsverleden en huidige inkomen maar naar het perspectief op de arbeidsmarkt. Dit betekent dat er een overweging gemaakt wordt op basis van o.a. je werkervaring en opleidingsniveau. Op basis hiervan wordt een indicatie gegeven wat je kansen op de arbeidsmarkt zijn.

Hypotheek krijgen als uitzendkracht

Werk jij op uitzendbasis voor een ander bedrijf dan heb je geen contract bij het bedrijf waar je werkt, maar bij het uitzendbureau. De geldverstrekkers bepalen het inkomen aan de hand van de afgelopen drie kalenderjaren. Een perspectiefverklaring kan hierbij uitkomst bieden. Deze verklaring geeft aan dat je hoogstwaarschijnlijk in de toekomst werk hebt en dat je arbeidsperspectief dus positief is.

Hypotheek krijgen als oproepkracht

Heb jij een nulurencontract of zijn er in jouw arbeidsovereenkomst niet een specifiek aantal uren opgenomen? Dan ben je werkzaam als oproepkracht, en kijkt de geldverstrekker naar het gemiddeld inkomen van de afgelopen drie kalenderjaren.

Wil je aanvullende informatie of in gesprek gaan met onze hypotheek adviseur om te ontdekken of jij jouw droomwoning kunt kopen? Neem dan direct contact op met de adviseur van Reham Hypotheken!

Ja, ik wil een afspraak / gratis oriëntatiegesprek

Vul hier je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te plannen.